@

Microsoft Sharepoint

Microsoft Sharepoint – webbaseret vidensdeling og dokumentstyring

Microsoft Sharepoint er en central del af Microsoft 365 og er en webbaseret platform til vidensdeling og dokumentstyring. Med Sharepoint kan du effektivt dele information i virksomheden og med eksterne teams. Microsoft kalder selv Sharepoint for ”dit mobile, intelligente intranet”, og det er præcis, hvad det er.

Hvad kan du bruge Sharepoint til?

Med Sharepoint kan du nemt og enkelt dele og administrere indhold, viden og programmer. Dit formål kan være, at du ønsker at styrke jeres teamwork internt, så I hurtigt kan finde de oplysninger, I skal bruge – og uden problemer kan samarbejde på tværs af organisationen. Det kan være en stor fordel, hvis I f.eks. arbejder med projekter af forskellig art.

Som udgangspunkt kan du betragte Sharepoint som én samlet platform, hvor du samler alt det, I skal bruge. Filer mv. kan komme fra Microsoft 365, men det er også muligt at integrere med eksterne apps.

  • Del filer overalt og samarbejd problemfrit
  • Engagér og orientér din organisation
  • Effektiv søgning i vidensdatabase
  • Omdan processer og sæt fart i produktiviteten

Kontakt os gerne på telefon 76 920 920 for en uforpligtende snak om Sharepoint. 

Sharepoint – Effektiv fildeling gør det nemmere at samarbejde

Du kan få meget mere fra hånden, når dine filer er lettilgængelige – både på arbejdet, hjemmefra og når du er på farten. Når vi arbejder med Microsoft produkter, opnår du både sikker adgang og sikker deling af dine filer. Du kan gemme og dele filer via OneDrive, Sharepoint og Microsoft Teams. Du kan arbejde i realtid eller offline. Arbejder du offline, bliver dine filer synkroniseret næste gang, du opretter forbindelse. Via Sharepoint kan I arbejde i samme filer (f.eks. Word, Excel og Powerpoint) og hermed undgå fejl, der opstår, når dokumenter skal down- og uploades hele tiden. Du kan naturligvis tilgå alle filer fra PC, tablet og mobil.

> Læs her, hvordan fildeling kan holde den mindre virksomhed kørende i topfart

Intelligent intranet, som er fuldt ud mobilt

Sharepoint som intranet er et bindeled mellem dig, dit team og jeres organistaion. Her kan I dele historier, indsigter, dele fælles ressourcer, programmer og hjemmesider. Ved at oprette brugertilpassede nyheder på Sharepoint- startsiden, som du kan bygge op som et flot kommunikationswebsted er du med til sikre, at de rette informationer ikke bare ligger tilgængelige men også præsenterer sig indbydende. Til Sharepoint hører en effektiv søgefunktion, som gør det nemt for alle at finde eller genfinde relevant information. Det smarte ved det hele er, at du kan have Sharepoint med i lommen, da alt kan tilgås via mobilen. Tilfører du de smarte apps Yammer og Stream, kan du tillige holde styr på samtaler og hermed maximere jeres vidensudveksling.

Anvender du Sharepoint, vil Microsoft Teams også være en naturlig kommunikationsløsning at anvende.
> Læs mere om Teams her

Sæt fart i produktiviteten med tilpassede arbejdsprocesser
Automatisering vinder mere og mere indpas. Det handler om at ”outsource” rutinearbejdet og beholde det, som er sjovt. Ved at bruge Sharepoint-lister kan du let indsamle data fra andre programmer og på enkel vis gøre dem delbare. Ved at tilføre Microsoft Powerapps kan du oprette brugerdefinerede formularer, som kan anvendes igen og igen. Bruger du den enkle og visuelle designer i Power Automate kan du hurtigt automatisere gentagne opgaver, så du kan fokusere på dine arbejdsopgaver i stedet. Har du mod på at lave dine egne apps helt uden kodning, er det også en mulighed ud fra dine Sharepoint-lister, biblioteker og andre kilder i cloud.

Sharepoint – Cloud eller Server?

Langt de fleste benytter i dag Sharepoint Online, hvilket vil sige, at Sharepoint fungerer i skyen som en del af Microsoft 365. Der er dog stadig nogen, som anvender SharePoint OnPremise, hvor man selv har servere installeret. Skal vi se ind i fremtiden, kan vi anbefale at anvende Sharepoint Online i samspil med Microsoft 365. Sharepoint opdateres mere eller mindre automatisk, hvilket er effektivt og tidsbesparende.

En fremtidsgearet virksomhed arbejder i cloud med et godt og solidt styringssystem. Microsoft 365 favner både den mindre og den store virksomhed.

CloudShare – arbejd direkte i stifinder med Sharepoint

At arbejde i Cloud har mange effektive fordele, især når du både arbejder stationært og på farten fra mobile enheder. Der kan dog opstå ”forsinkelser” i hastigheden, når der skal arbejdes med store mængder af data, dvs. selve synkroniseringsprocessen. Det er ikke alle, som er lige gode til at få ryddet op regelmæssigt, og en fuld harddisk forhindrer en optimal synkronisering. Netop synkroniseringen har betydning for effektiviteten i det daglige arbejde: tid.

CloudShare fungerer som et ekstra drev
CloudShare er en udvidelse og et stykke software udviklet til at gøre det nemmere og hurtigere at arbejde med Sharepoint. CloudShare er et ekstra drev, som skal installeres. CloudShare gør det muligt at åbne alle filer direkte fra stifinderen og udnytter samtidig hele diskkapaciteten fra SharePoint. I CloudShare stifinderen kan du på samme måde som i SharePoint tildele brugeradgang til bestemte mapper og filer.

Cloudshare - udvidelse til Microsoft Sharepoint. DataFacility

Opsætning af CloudShare
Opsætningen af CloudShare er relativ enkel og kan foretages af den daglige IT-administrator, dog er der nogle ting, som man skal huske at gøre gennem opsætningen. Tilkøb CloudShare og stå selv for opsætningen. Vi hjælper naturligvis også gerne med opsætning.

Når firmaets CloudShare er konfigureret skal brugerne bare logge ind, downloade agenten til deres pc og installere den, så har de de et ekstra drev i deres stifinder som der det der er konfigureret i CloudShare til dem.

Pris for CloudShare pr. bruger: DKK 50,- /mdr. excl. moms

> Læs mere om Microsoft 365

Prisen på Sharepoint
Kontakt os og få en gratis vurdering af jeres behov og pris

Få hjælp til Teams fra DataFacility
Hos DataFacility har vi stor erfaring med Sharepoint. Vi har hjulpet flere af vores kunder i gang og anvender det også selv internt som platform. Brug vores erfaring og kom godt i gang med Sharepoint. Vi kan hjælpe dig med opsætning af løsning og undervisning. Undervisningen skræddersys til jeres behov og kan foregå online, hos os eller hos jer.

> Kontakt os

TIPS og TRICKS: Bliv inspireret af Microsofts video om Sharepoint video her 

Se flere emner på Sharepoint bloggen hos Microsoft.

Kontakt os

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.